Leergang Ontwikkeling Mens en Organisatie

Geef jouw professionele ontwikkeling een boost met de erkende Post-HBO Leergang Ontwikkeling Mens en Organisatie.

Wil je liever een korte opleiding doen? Kijk dan eens bij de Impact coachings skills voor de tweedaagse opleiding coachvaardigheden.

Post-HBO Leergang ontwikkeling Mens en Organisatie

Wil jij jouw vaardigheden op het gebied van gedragsverandering verder ontwikkelen? Verlang jij ernaar om anderen in beweging te brengen en hen te begeleiden in hun ontwikkeling? Heb jij het lef om daarvoor ook jezelf in beweging te brengen en te ontwikkelen? Dan is de leergang Ontwikkeling Mens en Organisatie de juiste opleiding voor jou!

In deze Post-HBO opleiding gaan we in verschillende modules aan de slag met alle aspecten van diepgaande gedragsverandering. Je leert personen te coachen, groepen te trainen, workshops te bouwen en veranderingen binnen organisatie te bewerkstelligen. In dit alles zijn jouw vaardigheden het fundament voor succesvolle verandering. Daarom staat jouw professionele ontwikkeling centraal in onze opleiding.

Voor wie?

Manager, teamleider, HR-professional, coach, trainer, programma leider of consultant. De opleiding is geschikt voor iedereen die zich verder wil bekwamen in het ontwikkelen van mensen, teams en organisaties.

Modulair concept

Uniek van deze opleiding is het modulaire concept. Je kunt ervoor kiezen om de complete opleiding te volgen, inclusief afstuderen, waarin alle disciplines van het ontwikkelen van mens en organisatie aan de orde komen. Of je kiest ervoor om de basismodule te volgen en vult deze aan met 1 of meerdere verdiepende modules die aansluiten op jouw persoonlijke ontwikkelbehoefte en interesse. Je bepaalt zelf het tempo waarin je de modules volgt, aansluitend bij jouw ambities.

Intervisie

Ook na afronding van de Leergang zijn er intervisiebijeenkomsten voor oud-deelnemers. Tijdens deze middagen gaan we in op een specifiek thema (kennisoverdracht) en houden we intervisiegroepen onder begeleiding van een trainer van Home of Impact.

De modules

De opleiding begint met een basismodule. Als je deze hebt afgerond kun je verder met 1 of meer van de 4 verdiepende modules. In elke module worden theorie en praktijk afgewisseld.

Module 1        Basismodule (3 dagen)

In deze module leg je de basis voor alle vervolgmodules. We zetten een theoretisch kader neer over gedragsontwikkeling, gedragsverandering en persoonlijkheidstyperingen in het algemeen. Hierdoor word je je bewust van jouw eigen filters, conditionering en persoonlijkheidsstijl en de invloed hiervan op anderen. Je gaat op een andere manier naar mensen kijken. Je ontwikkelt begrip en inzicht in het gedrag en de drijfveren van anderen.

Data module 1

30-01-2024 / 13-02-2024 / 27-02-2024

Module 2        1-op-1 Coaching (4 dagen)

In deze module ontdek je jouw rol en authenticiteit als coach. Je ervaart hoe je op juiste manier verbinding kunt maken met jouw coachee. Je leert effectieve vragen te stellen en verschillende coachtechnieken en coachmethodes toe te passen in de praktijk. Je leert een coachtraject vorm te geven vanaf de intake tot de evaluatie. In deze module komen alle 8 competenties van de ICF (International Coaching Federation) aan bod.

Data module 2

26-03-2024 / 09-04-2024 / 23-04-2024 / 21-05-2024

Module 3        Teamontwikkeling en coaching (3 dagen)

In deze module leer je de krachten van een team te bundelen om zo tot betere prestaties te komen. In teams heb je te maken met groepsdynamiek, er spelen persoonlijke belangen en teambelangen. We gaan in op de dynamiek in een team. Wat zie je gebeuren en hoe speel jij daar als coach op in. Met behulp van verschillende methodes en technieken geef je vorm aan gedragsverandering in een team.

Data module 3

04-06-2024 / 18-06-2024 / 02-07-2024

Module 4        Organisatieverandering (2 dagen)

In deze module ligt de focus op het begeleiden van verandertrajecten binnen organisaties. Je krijgt bij verandertrajecten te maken met cultuur en systeemdynamiek en dat vraag nogal wat van jou als begeleider. De mens blijkt vaak de sleutel te zijn voor het slagen of mislukken van verandertrajecten. Je verkrijgt inzicht in dynamieken en het maken van analyses aan de hand van verschillende methodes en technieken.

Data module 4

03-09-2024 / 17-09-2024

Module 5        Workshops en trainen (2 dagen)

In deze module leer je alles over het voorbereiden, organiseren en het geven van een workshop of training. Je leert om aan de hand van verschillende methodes effectieve programma’s te maken ten behoeve van team of organisatieontwikkeling. Je maakt je diverse presentatietechnieken eigen, maakt gebruik van de groepsdynamiek en bent je bewust van jouw houding en invloed als trainer.

Data module 5

01-10-2024 / 15-10-2024

Afstuderen

Als je alle modules uit de leergang succesvol hebt afgerond kun je afstuderen op Post-HBO niveau en ontvang je een erkend Post-HBO certificaat. De afstudeeropdracht formuleer je in overleg met je afstudeerbegeleider en voer je daarna uit.

Studiebelasting

De opleidingsdagen zijn van 09:30 – 17:30. Daarnaast werk je aan praktijkopdrachten en besteed je tijd aan het bestuderen van literatuur.

De studiebelasting verschilt per module. De volledige opleiding bestaat uit 14 opleidingsdagen met een totale studiebelasting van 225 uur. Deze is als volgt opgebouwd: Contacturen (incl. afstuderen) 120 uur, zelfstudie 70 uur, praktijkopdrachten 19 uur en afstuderen 16 uur.

Je kunt zelf kiezen in welke volgorde en welk tempo je de opleiding volgt. Voor het Post-HBO certificaat dien je de volledige opleiding binnen 36 maanden af te ronden.

Wil je een module na afronding van jouw opleiding nog eens volgen? Dat kan. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Ben je benieuwd naar de literatuurlijst? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Investering

Module Dagen Prijs
Basismodule 3 €1.495,-
1-op-1 Coaching 4 €1.995,-
Teamontwikkeling en coaching 3 €1.495,-
Organisatieverandering 2 €995,-
Workshops en trainen 2 €995,-
Afstuderen €750,-

Bij inschrijving voor de complete opleiding inclusief afstudeerbegeleiding en post-HBO certificaat in één keer bedraagt de investering €7.725 €6.995.

De prijzen zijn inclusief koffie/thee en lunch op de opleidingsdagen. Ook inbegrepen zijn de benodigde studiematerialen, waaronder studieboeken en schrijfmaterialen. Alle genoemde tarieven zijn vrij van BTW.

STAP budget

Informatie bijeenkomst leergang

Tijdens een informatie bijeenkomst vertellen we je alles over de inhoud en onze kijk op (ervaringsgericht) leren in de Leergang Ontwikkeling Mens en Organisatie. De avond is van 19:30 – 21:00 en vindt plaats te Asperen of online. Meld je vooraf even aan via onderstaand formulier. Deelname aan een informatiebijeenkomst is gratis en geheel vrijblijvend.


  Liever direct contact? Dat kan natuurlijk ook:

  Direct contact opnemen

  Komende startdatum complete Leergang:

  Wil je je inschrijven voor een of meerdere losse modules? Schrijf je hier per module in.

  Komende Modules:

  Basis module

  De Schildkamp Leerdamseweg 44, Asperen

  Module 1 Leergang Ontwikkeling Mens en Organisatie

  1-op-1 coaching

  De Schildkamp Leerdamseweg 44, Asperen

  Module 2 Leergang Ontwikkeling Mens en Organisatie

  KevinImpact Opleidingen