Impact coaching skills

Leer de beginselen en basisvaardigheden van het coachen in de tweedaagse opleiding Impact coaching skills.

Of kies voor een erkend Post-HBO diploma met de Leergang Ontwikkeling Mens en Organisatie.

Impact Coaching Skills

Coachen, het klinkt zo makkelijk, maar er zijn vele valkuilen. Vaak verzandt coachen in adviseren en dat is toch echt wat anders! In steeds meer beroepen wordt er gevraagd om een coachende rol aan te nemen. In deze opleiding leer je andere mensen te helpen in hun ontwikkeling en met het bereiken van hun doelen. Je leert het gedrag van de ander en van jezelf beter begrijpen en kunt hierop interventies toepassen.

In 2 aansluitende dagen leren we jou de beginselen van het coachen. Welke houding neem je aan, welke vragen stel je, hoe breng je verdieping aan, hoe kan je iemand in beweging zetten, hoe maak jij impact als coach. Je leert in te spelen op verschillende situaties. Na afloop plannen we ter afsluiting een persoonlijk online gesprek, waarin we jouw ervaringen bespreken en je gecoacht wordt op dingen waar je in de praktijk tegenaan bent gelopen.

Het resultaat is dat jij je bewust bent van jouw rol en aandeel in de interactie, waardoor jouw coaching beter verloopt. We werken in een kleine groep, zodat er voldoende tijd is om jouw persoonlijke werksituatie of casussen in te brengen en te bespreken.

Je wordt getraind op basis van coachende principes zoals bewustwording en inzicht, verantwoordelijkheid nemen en delen, gelijkwaardigheid en resultaatgerichtheid. Als deelnemer reflecteer je op jouw leerervaringen. De opleiding bestaat ongeveer uit 60% praktijk en 40% theorie.

Programma

Locatie

De Schildkamp te Asperen

Dag 1 van 09:30 tot 17:00 (inclusief lunch)

Wie ben jij als coach en wie wil je zijn als coach? Welke kwaliteiten bezit je al die je in kan zetten als coach? Welke competenties mag je ontwikkelen en beheersen om een goede coach te zijn? Wat heb je nodig om een coachgesprek te voeren? En hoe doe je dit?

Dag 2 van 09:30 tot 17:00 (inclusief lunch)

Een goed coachgesprek voeren. De tweede dag staat in het teken van oefenen, oefenen en oefenen. Je krijgt uitleg over thema’s als de verschillende niveaus van luisteren, krachtige vragen stellen, verdieping aanbrengen, het omgaan met weerstand en het vergroten van de eigen verantwoordelijkheid.

Afsluitend coachgesprek

Dit persoonlijke, online gesprek vindt een aantal weken na de praktijkdagen plaats. Je hebt in de tussentijd een aantal coachgesprekken gevoerd en hierop gereflecteerd. Wat gaat er goed en waar kan je nog in groeien? In dit afsluitende coachgesprek bespreken we samen een aantal casussen en eventuele vragen en feedback over door jou gevoerde gesprekken.

Investering

De kosten van de opleiding bedragen €995 vrij van BTW. De twee dagen zijn inclusief koffie, thee, water en lunch en cursusmaterialen.

In deze opleiding leer je:

  • Coachende vaardigheden toe te passen
  • Goede, krachtige vragen te stellen, die diepgang bevorderen in je (coach)relaties
  • Diverse coaching modellen en technieken toe te passen
  • Samen met een coachee tot een concrete coachvraag te komen
  • Het verschil tussen een adviesgesprek en een coachgesprek

Daarnaast krijg je inzicht in je eigen gedrag en dat van een ander.

KevinCoaching skills